Piškotki in varstvo podatkov

Vse vsebineobjavljene na hr-reset.com so last HReset, Šmartinska 106, Ljubljana, in se lahko uporabljajo le v nekomercialne nameneBrez dovoljenja HReset, se jih ne sme kopiratirazmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug načinDružba HReset, ni odgovorna za morebitne občasne težave pri delovanju zgoraj omenjenih spletnih stranimorebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodonastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. HReset, si pridržuje pravico do sprememb vsebinobjavljenih na spletnih straneh hr-reset.com  

Vaše podatke bomo uporabili izključno za namene obveščanja o naših seminarjih/dogodkih ter za obvestilapovezana z našo dejavnostjo, in javnosti ne bodo dostopniZbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-1. 

prvem odstavku naštete spletne strani za delovanje uporabljajo piškotkeki ne hranijo osebnih podatkovspremljajo pa vaše aktivnosti in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo. 

Piškotki niso nič novegavsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikihtablicahmobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo. 

So male besedilne datotekeki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih napravki so jih uporabniki uporabili pri dostopuNjihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnikaki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogočiPiškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. 

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitevInterakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen časbrskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. 

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske, 
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave, 
  • na delih spletnih mestihkjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene, 
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalniktablicamobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi, 
  • za spremljanje obiskakar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani, 
  • za delovanje določenih storitev so nujni (nprspletne bankespletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).